Boomverzorging

Van begeleidingssnoei tot het opkronen van grote bomen

Als een boom zijn plek gekregen heeft, gaat hij groeien. Niet alleen in de hoogte, maar ook in de breedte. Dit kan na jaren problemen opleveren, omdat voor slechts weinig bomen de ruimte beschikbaar is om vrijuit te groeien. Dus moet er gesnoeid worden.

Grondwerk en begeleidingssnoei belangrijk voor een goed begin

 Een slechte doorwortelbaarheid van de grond en een slechte waterdoorlaatbaarheid zijn veel voorkomende problemen. Verder zijn stamverwondingen, plakoksels, dood hout, gaffels, laaghangende takken en dubbele toppen allemaal problemen die door de boomverzorger opgelost kunnen worden. Het is zaak om van het begin af aan een goede snoei uit te voeren.

Leibomen zijn een hoofdstuk apart

Linden, platanen, maar ook fruitbomen kunnen als leibomen gesnoeid worden. Ze groeien niet vanzelf in die vorm, daar moet aan gewerkt worden. Dus ook na de aanplant is regelmatig snoeien noodzakelijk om de gewenste vorm te behouden.

Niet alle bomen worden eeuwenoud

Bomen sterven ook en moeten dan geveld worden. Vooral op moeilijk bereikbare plaatsen zal er met de nodige voorzichtigheid gewerkt moeten worden. Daarvoor zijn speciaal opgeleide mensen nodig. De boomverzorgers van Gunhoek De Hoveniers hebben die opleiding gevolgd en ervaring in deze werkzaamheden.

Gunhoek De Hoveniers: “ook voor de verzorging van úw bomen”.

illustratie

De Hoveniers
Oirloseweg 12
5808 BN Oirlo-Venray

Tel.: 0478-571800
info@gunhoek.nl